“Handling” nieuws op Transport & Logistics 2023

Multitube

Multitube wil orders verzamelen sneller en efficiënter maken met zijn E-pick-to-light cart. Met deze innovatieve oplossing is het mogelijk om gelijktijdig meerdere orders te verzamelen, wat resulteert in een hogere snelheid, een verminderde foutmarge en kortere loopafstanden en doorlooptijden. Dit verbetert de efficiëntie en productiviteit van het proces aanzienlijk. Door het elektrisch aangedreven wiel wordt het mogelijk gemaakt om producten op een ergonomische en comfortabele manier te verplaatsen. Dit maakt manoeuvreren met zware lasten voor iedereen mogelijk. De E-pick-to-light cart is beschikbaar in elke gewenste afmeting en configuratie.

 

Alpac

De ProLine stapelbakken van Alpac onderscheiden zich door hun lange levensduur en ruime keuze aan opties (3 maten, verschillende bodems). De meeste bakken zijn verkrijgbaar in een gesloten en geperforeerde versie, en in opslagbakken met handgrepen. Het draagvermogen ligt tussen 20 en 50 kg. Ook verkrijgbaar in gerecycled materiaal.

 

De Ronde

De Ronde presenteert de EDiA XL, de award-winning elektrische 4 – 5.5 ton heftruck serie van Mitsubishi Forklift Trucks. De EDiA XL profiteert van revolutionaire functies die zijn ontworpen om de bestuurders meer controle te geven dan ooit tevoren. Het elektrische differentieelslot zorgt voor optimale tractie, en vierwielbesturing zorgt voor betere grip en precisiehandeling. EDiA XL is ook uitgerust met AutoBoost voor extra snelheid en kracht wanneer je het het meest nodig hebt.

EDiA XL beschikt over een met rubber afgedichte cabine die microvibraties minimaliseert, en de Low Noise Lift is met slechts 63 dB de stilste op de markt. EDiA XL bevat ook AC- en verwarmingsopties, zodat de temperatuur kan worden aangepast aan de bestuurder. Deze functies zorgen samen voor een stressvrije omgeving waarin de bestuurder zich kan concentreren op zijn taak.

 

Nefab

Nefab presenteert verschillende nieuwe producten op Transport & Logistics 2023. De eerste hiervan is WoodFoam, een recyclebare schuimtoepassing voor lichtgewicht producten. WoodFoam is een duurzaam en gezond alternatief voor schuim op basis van kunststof en PU. De oplossingen zijn gebaseerd op vezels, repulpable, recyclebaar zoals papier en 100% isocyanaatvrij (foto).

Het tweede nieuwe product is Fiberflute, een eco-verantwoorde verpakkingsoplossing die superieure schokabsorptie biedt voor een breed scala aan producten. Fiberflute wordt gepresenteerd als een milieuverantwoord alternatief voor schuim en is 100% recyclebaar.

Daarnaast zijn de thermogevormde oplossingen van Nefab duurzame trays en Reflex®-dempingtoepassingen van hoog gerecycled materiaal. Ze zijn in hoge mate aanpasbaar, beschermend en ontworpen om te voldoen aan specifieke productvereisten en voorschriften, en zijn geschikt voor geautomatiseerde lijnen die precisieverpakkingen vereisen vanwege de handling door robots. De thermogevormde oplossingen van Nefab zijn beschikbaar voor een aantal sectoren, waaronder de auto-industrie, elektronica, telecommunicatie, ruimtevaart en lithium-ion batterijen.

Tot slot is Edgepak Straw een milieuvriendelijke verpakkingsoplossing op basis van vezels met een hoge stapelweerstand.

 

Human Workspace

Human Workspace is officieel importeur van Treston technisch meubilair voor logistiek in de Benelux. De laatste toevoeging aan hun Treston assortiment is de Quick Edge, de snelste in hoogte verstelbare inpaktafel. Dankzij het gepatenteerde mechanisme kan de inpaktafel razendsnel in hoogte worden versteld van 570-1300mm. De inpaktafel kan dankzij het modulaire ontwerp worden voorzien van talloze accessoires om de werkzaamheden zo efficiënt en comfortabel mogelijk uit te voeren.

Nieuw in 2023 zijn de 4P LEAN systemen, bijvoorbeeld om karton plano’s op te kunnen slaan, of een combinatieoplossing voor een printer en kartonopslag. Denk hierbij ook aan kleine bijzet- of weegschaaltafeltjes, ICT stations en bollen tafels om dozen af te duwen op een conveyorbaan. Het 4P LEAN systeem bestaat uit een combinatie van aluminium profielen en RVS-buizen. Dat in combinatie met een zeer uitgebreid assortiment van verschillende koppelingen zorgt ervoor dat men praktisch iedere klantbehoefte kan invullen.

 

Auxivo

Auxivo, specialist in exoskeletten, lanceert de DeltaSuit voor een betere ondersteuning van de schouder. De DeltaSuit is een product dat ontworpen is om iedereen te helpen die de hele dag op of boven schouderhoogte moet werken. Het heeft een hele reeks voordelen, waaronder het ontlasten van schouders en nekspieren en het verminderen van vermoeidheid.

Het DeltaSuit combineert flexibele en stijve elementen in een uniek hybride exoskelet. Deze benadering verbetert de dynamische ondersteuning en biedt tegelijkertijd maximale bewegingsvrijheid en gebruiksgemak, waardoor het aantrekkelijk is voor een groot aantal sectoren, waaronder de bouw en logistiek.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo