Sluiting beveiligde parkeergarages in Limburg zit vakbond dwars

Op 1 oktober sloot Groep Bruno de drie beveiligde parkings die ze uitbaatte in de provincie Limburg. Vakbond BTB betreurt deze beslissing en roept de overheid op om meer te investeren in een degelijke infrastructuur voor chauffeurs.

Groep Bruno bood 240 beveiligde plaatsen aan op haar drie beveiligde sites in Bilzen, Genk-Noord en Tessenderlo. De reden voor de sluiting is eenvoudig: de operatie was niet rendabel omdat er gewoon niet genoeg klanten waren, ondanks de bewust lage tarieven. En de chauffeurs die bleven overnachten waren niet gewend om te tanken in de aangrenzende stations of te eten in het restaurant.

Toch wijst BTB op het gebrek aan publieke steun voor het initiatief. De allereerste beveiligde parking in Bilzen werd geopend op gezamenlijk verzoek van de overheid, LRM en de Vlaamse Binnenvaartdienst. Is er dan een ‘gebrek aan overheidssteun’ voor het initiatief? De UBT vindt van wel, en herhaalt haar vraag aan de verschillende overheden (regionale overheden in dit geval) om meer te investeren in degelijke ontvangstvoorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs, zodat ongecontroleerd parkeren langs de weg, met alle ongemakken van dien voor de chauffeurs, vermeden wordt. En dan hebben we het nog niet eens over de overlast voor omwonenden…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo