T&E protesteert tegen import Amerikaanse pick-ups

De vereniging Transport & Environment, die de krachten heeft gebundeld met een aantal federaties die campagne voeren voor verkeersveiligheid, heeft een open brief gepubliceerd aan Europese wetgevers waarin ze worden opgeroepen om de verkoop in Europa te verbieden van pick-ups die in Noord-Amerika zijn geproduceerd.

T&E schat dat er ongeveer 6.800 van deze voertuigen per jaar in Europa worden verkocht, maar ze worden niet gehomologeerd door de fabrikanten in Europa. “Deze voertuigen voldoen niet aan de General Safety Regulation (GSR) van 2019, met name vanwege hun imposante afmetingen – meer dan 6 meter lang en meer dan 2 meter breed – die het directe gezichtsveld van de bestuurder beperken. Die voldoen ook niet aan de Europese CO2-normen voor auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen. Importeurs maken echter gebruik van een grijze zone in de regelgeving die de homologatie van individuele voertuigen toelaat om steeds meer van dit soort voertuigen in Europa te introduceren,” legt James Nix (T&E) uit. Vooral de RAM 1500 (foto) is het doelwit, met een (onofficieel) marktaandeel van 60%.

De ondertekenende verenigingen roepen daarom de Europese wetgevers op om te voorkomen dat dit type voertuig in de Europese Unie wordt geïmporteerd, zelfs parallel of via derde landen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo