AutoStore geïnstalleerd bij Katoen Natie in Kallo

Katoen Natie en Intergamma werken voor de e-commerce orderleveringen van de klanten van Intergamma voortaan met AutoStore, het opslag- en pickingsysteem met robots “die nooit slapen”.

Het kubusvormige automatisatiesysteem van ca. 900 m³ met 20 robots is sinds eind september 2023 in gebruik op het logistiek platform van Katoen Natie in Kallo. De installatie en implementatie kadert in een gezamenlijk toekomstproject tussen Katoen Natie en Intergamma waarbij hun 10-jarige samenwerking recent werd verlengd met 5 jaar.

In de Benelux is Intergamma marktleider in de doe-het-zelf branche met 3 formules: GAMMA Nederland, GAMMA België en Karwei, goed voor 384 winkels in België en Nederland. “Continue ontwikkelingen in de online kanalen van Intergamma hebben voor volumestijgingen gezorgd,” zegt Joost De Beijer, CEO van Intergamma. “De nieuwe investering in AutoStore in samenwerking met Katoen Natie sluit volledig aan bij onze strategie waarin e-commerce ook in de toekomst erg belangrijk blijft en waar we tegelijk onze supply chain verduurzamen.”

Online kan de klant tot 21u bestellen en zal Katoen Natie voor 23u al de pakketjes aan de transporteur afgeven die de pakjes de volgende dag bij de klant aan de deur levert. Katoen Natie gaat ’s nachts slapen, maar de robots werken door.

Bekijk de video van Katoen Natie:

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo