MAN kondigt ‘Next Level’ TGE aan voor medio 2024

De MAN TGE, die sinds 2018 op de markt is, krijgt in 2024 een update die zowel betrekking heeft op de bestuurderscabine als op de veiligheidssystemen. Het voertuig zal echter nog steeds gebaseerd zijn op de huidige Volkswagen Crafter: een compleet nieuwe generatie TGE zal nog even op zich moeten laten wachten.

De meest opvallende verbetering zit in de bestuurderspost: het stuurwiel integreert nu (voor versies met een automatische versnellingsbak) de versnellingspook in de stuurkolom. Er is ook een elektrische parkeerrem en een Keyless Go sleutelvrije startfunctie.

Het tweede nieuwe kenmerk is het dashboard. Via een groot digitaal scherm tegenover de bestuurder kunnen de belangrijkste functies van het voertuig worden gecontroleerd, terwijl een nieuw touchscreen aan de rechterkant kan worden gebruikt om bepaalde functies en het MAN Media Van infotainmentsysteem te bedienen. De grootte van dit scherm verschilt per versie: 10,4 inch bij de basisversie en 12,9 inch bij de Business-versie. Tot de standaardfuncties behoren DAB+, MAN Connect, App Connect en MAN SmartLink voor smartphone-integratie, terwijl het navigatiesysteem op de Business-versie wordt uitgebreid met spraakbesturing. De Business-versie heeft ook een webradiofunctie, mediastreaming en Alexa-integratie.

Op het gebied van actieve veiligheid krijgt de MAN TGE Next Level een nieuwe generatie sensoren en camera’s, evenals een nieuw besturingssysteem dat bekend staat als de ‘E/E-architectuur’. Volgens MAN zal dit een belangrijke ontwikkeling op het gebied van assistentiesystemen mogelijk maken. Tot de nieuwe functies die vanaf 2024 beschikbaar zullen zijn, behoren verkeersbordherkenning, actieve waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, vermoeidheidsdetectie en parkeerassistentie.

De eerste MAN TGE Next Level modellen verlaten de fabriek in mei 2024.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo