DAF perfectioneert veiligheidssystemen

Vanaf juli 2024 moeten alle nieuwe trucks uitgerust zijn met nieuwe veiligheidssystemen. DAF Trucks anticipeert op deze datum, aangezien zijn modellen (van de XB tot en met de XG+) er vanaf 1 januari mee uitgerust zullen zijn.

De GSR (General Safety Regulations) leggen regelmatig nieuwe veiligheidsapparatuur op aan vrachtwagenfabrikanten. De ‘golf’ van juli 2024 is bijzonder rijk aan nieuwe voorzieningen, want deze omvat een nieuw noodstopsignaal om weggebruikers achter de vrachtwagen te waarschuwen dat deze hard remt, bewaking van de achterkant van het voertuig bij het achteruitrijden, een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS), intelligente snelheidsassistentie, een dodehoekinformatiesysteem aan de zijkanten en voorkant van het voertuig, een voorinstallatie voor een alcoholontstekingsblokker en slaperigheidsdetectie.

DAF Trucks zal daarom zijn vrachtwagens per 1 januari 2024, zes maanden voor de deadline, uitrusten met al deze systemen, maar er zijn ook enkele nieuwe functies die niet verplicht zijn:

  • het Advanced Emergency Braking System (AEBS) is geperfectioneerd om de auto autonoom tot een noodstop te brengen (in plaats van alleen maar af te remmen) om botsingen met zwakkere weggebruikers voor de auto te voorkomen. Wanneer de remwaarschuwing AEBS wordt geactiveerd, registreert de Event Data Recorder beelden en gegevens (deze uitrusting is pas verplicht vanaf 2029),
  • het grootlichtassistent (optioneel) dimt automatisch het grootlicht wanneer andere voertuigen tegemoetkomen of voor de truck rijden.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo