Nieuw DC PostNL opgestart in Evergem

PostNL heeft haar nieuw sorteer- en distributiecentrum van 8400 m2 in Evergem in gebruik genomen. Het depot in Desteldonk heeft de deuren gesloten.

“Het ganse team van depot Desteldonk is nu aan de slag in Evergem,” zegt Diego Van Leuven, depotverantwoordelijke in Evergem. “Dat depot openden we tijdens de drukke coronaperiode en gebruikten we tot de realisatie van dit pand. Hier in Evergem werken we met technologische hoogstandjes, zoals de sorteermachine en de ergonomische infrastructuur met 58 sorteergoten die uitgetrokken worden tot in de camionette van de bezorger aan de laadpoorten.” Zestig vaste medewerkers gaan elke dag aan de slag om de pakjes te sorteren en de administratie te doen. De nieuwe site biedt ook werk voor zo’n 160 onafhankelijke bezorgers.

Qua technologie is het nieuwe depot vergelijkbaar met Willebroek: de nieuwe sorteermachine kan tot 9.000 pakjes per uur sorteren. Het gebouw zelf ontving een een BREEAM Excellent certificering dankzij 790 zonnepanelen, een hi-tech acclimatisatie- en waterbeheersysteem en een laadplein voor elektrische voertuigen en cargobikes. Een minihub in het centrum van Gent zorgt er ook voor dat bezorgers met cargobikes daar overdag bijladen en zo dagelijks een groot aantal pakjes bezorgen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo