Oosterweelwerken: twee nieuwe verbindigen gaan open

Dit weekend opent het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever tussen de E34 en de Antwerpse Ring (R1). Het verkeer tussen de E34 (Zelzate) en de Antwerpse Ring rijdt vanaf dan op definitieve rijbanen. In Antwerpen-West (E17 x R1) gaat de nieuwe verbinding van E34 naar E17 ook in gebruik.

“De bruggen en snelwegen van het nieuwe knooppunt werken we mooi op schema af. Door het achterwege blijven van het saneringsproject van deze omgeving door 3M, is de planning voor de aanleg van de geluidsbermen en fietsverbindingen rond dit knooppunt hoogst onzeker. We onderzoeken de mogelijkheden om tijdelijke fietspaden aan te leggen, want we willen ook hier de modal shift zo snel als mogelijk doorzetten”, aldus Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Nieuw knooppunt Antwerpen-West

In mei en juni van dit jaar werd de eerste delen in gebruik genomen van het nieuwe knooppunt waar de E17 (Gent) en de Antwerpse Ring vlakbij de Kennedytunnel samenkomen. Nu volgt met de nieuwe snelweg van de E34 naar de E17 een volgend deel. De nieuwe oprit Linkeroever opent in de nacht van 17 op 18 november* en zal aansluiten op de Parallelweg tussen P+R Linkeroever en oprit Zwijndrecht. In het voorjaar van 2024 is met de opening van de nieuwe afrit Linkeroever en de uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 het knooppunt helemaal klaar.

Parallelweg tussen P+R Linkeroever en oprit Linkeroever

Doordat het verkeer van de E34 naar de E17 vanaf het weekend van 27 oktober gebruik kan maken van zijn definitieve rijbaan, kan ook de Parallelweg hier deels opschuiven. Vanaf zondagochtend 29 oktober ligt de Parallelweg tussen P+R Linkeroever en de nieuwe oprit Linkeroever op de definitieve locatie. De nieuwe oprit Linkeroever opent in de nacht van 17 op 18 november*. Vanaf dan wordt dit kruispunt met verkeerslichten geregeld. Het afbreken van de tijdelijke snelweg maakt dat het laatste deel van de definitieve Parallelweg tegen het voorjaar van 2024 kan opschuiven naar haar definitieve locatie vlak tegen de snelweg.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo