STEF Groep tekent voor overname van Bakker Logistiek

De overname is onderhevig aan goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) en alle wettelijke consultatieprocedures. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond.

De STEF Groep heeft bekendgemaakt dat er een overeenkomst is getekend voor de overname van Bakker Logistiek. Dit nieuws volgt kort na de recente overname van TransWest.

Bakker Logistiek, een familiebedrijf van de vierde generatie, is gespecialiseerd in transport, logistiek en verpakkingsdiensten voor levensmiddelen (ambient en gekoeld) in Nederland. Het bedrijf stelt 1.400 medewerkers tewerk en heeft een wagenpark van 325 voertuigen, met een totale omzet van 150 miljoen euro. Het portfolio van Bakker Logistiek bestaat uit 6 vestigingen op 3 locaties: Zeewolde, Tilburg en Heerenveen en beslaat 170.000 m² met 205.000 palletplaatsen.

STEF is sinds 2014 aanwezig in Nederland en is gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor levensmiddelen (gekoeld en diepvries). STEF Nederland heeft 400 medewerkers en meer dan 100 voertuigen. STEF opereert vanuit 4 vestigingen op 3 locaties: Bodegraven, Eindhoven en Raalte.

Christophe Gorin, General Manager Noord Europe STEF Group, zegt: “De fusie is het gevolg van de vele complementaire kenmerken en synergieën tussen onze twee bedrijven, net als de erkende deskundigheid van onze teams. Het stelt ons in staat om een nieuwe eersteklas dienstverlening op te bouwen waarmee we onze klanten kunnen ondersteunen bij hun nationale en internationale ontwikkeling.”

Jan Prins, CEO BAKKER Logistiek: “Met deze overname door STEF zetten wij een mooie stap om onze nationale en internationale ambities waar te kunnen maken. Onze klanten krijgen hiermee de beschikking over een uitgebreid professioneel netwerk in Nederland en Europa. Hierdoor kunnen wij onze continuïteit als stabiele en duurzame ketenpartner in de foodsector verder vorm gaan geven.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo