Featured Video Play Icon

[VIDEO] Peter Lagey (Ziegler): “Samenwerking tussen verladers is volgende stap”

Peter Lagey trad in het voorjaar aan als Sustainability Manager bij Ziegler na lange dienst bij VIL en Multimodaal.Vlaanderen. We vroegen hem naar zijn bevindingen nu hij met twee voeten in de praktijk staat.

Duurzaamheid, iedereen heeft er de mond vol van. Hoe zet je concrete stappen in de juiste richting? In zijn vorige functie bij VIL stond Peter Lagey mee aan de wieg van het project Lean & Green. In samenwerking met de VUB werden destijds de zogenaamde 3 V’s bedacht: vermijden, verschuiven en verbeteren. “Het is eigenlijk gewoon een kapstok om een denkoefening te faciliteren,” legt Lagey uit.

De nieuwe V’s

Tijdens zijn presentatie op de Logistiekdag eerder deze maand, georganiseerd door Management Producties, breidde Lagey die 3 V’s uit naar 6 in totaal. Lagey sprak er vanuit zijn rol bij Ziegler, waar hij sinds enkele maanden Sustainability Manager is. “We komen bij de nieuwe V’s terecht waarbij we moeten gaan samenwerken,” zegt Lagey. “Verladers moeten onderling aan samenwerken durven denken. Dat blijkt in de praktijk heel moeilijk.”

CO2-rapportage volgens ISO-norm

Binnen Ziegler richt Lagey zich tegelijk op het perfectioneren van de CO2-rapportage. “Er is een nieuwe norm uit, ISO 14083, die als basis de richtlijnen van de Global Logistics Emissions Council (GLEC) hanteert,” aldus Lagey. “We zijn nu ons systeem aan het voorbereiden om daarmee conform te zijn. Dat werk zou rond de jaarwissel afgerond moeten zijn.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo