Dekra test toekomstige autonome mobiliteitsoplossingen

Samen met decarbonisatie was de automatisering van het wegtransport een van de belangrijkste thema’s van het Future Congress Commercial Vehicles 2023, een conferentie die in Berlijn werd georganiseerd door Dekra. De Duitse organisatie, die gespecialiseerd is in certificering en testen voor de mobiliteitssector, heeft Europa’s grootste testcentrum voor geautomatiseerd rijden in Klettwitz, Brandenburg.

“De veiligheid van bedrijfsvoertuigen heeft de afgelopen decennia een lange weg afgelegd”, zegt algemeen directeur Jann Fehlauer van DEKRA. “Rijhulpsystemen zoals rijstrookassistentiesystemen of noodremassistenten kunnen levens redden. Ze moeten nu zo wijd mogelijk verspreid zijn in het wagenpark, maximaal gebruik maken van de beschikbare technische mogelijkheden, bestand zijn tegen manipulatie en continu werken. Voordat deze systemen worden goedgekeurd en in massaproductie worden genomen, moeten ze grondig worden getest en geëvalueerd. Dit is precies wat er gebeurt in het DEKRA Technologiecentrum in Klettwitz”, legt Uwe Burckhardt, hoofd van de vestiging, uit.

Het technologiecentrum ligt aan de rand van het Lausitzring circuit en beslaat een gebied van ongeveer 550 hectare. Eind juni 2023 werd het uitgebreid met stedelijke parcoursen. “Dankzij geavanceerde technologie kunnen we voertuigen in situaties van bijna onbeperkte complexiteit plaatsen om hun geautomatiseerde rijfuncties aan de grootst mogelijke uitdaging te onderwerpen”, legt Uwe Burckhardt uit. Het geteste voertuig kan geconfronteerd worden met maximaal twaalf bewegende objecten (voetgangers, fietsers, andere weggebruikers).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo