Osselaer Trans: “We proberen werk en privé zo goed mogelijk te stroomlijnen”

Correct, eerlijk en respectvol. Dat zijn de woorden die Yves Osselaer (42) in de mond neemt als hij het heeft over hoe de houding van een bedrijfsleider moet zijn tegenover zijn vrachtwagenchauffeurs. Yves reed zelf met de vrachtwagen tot hij drie jaar geleden het familiebedrijf Osselaer Trans overnam en ook nu nog zit hij meerdere keren per week achter het stuur. Een baas die weet wat het is om trucker te zijn.

Osselaer Trans uit Herzele (Sint-Lievens-Houtem) is een familiebedrijf dat opgestart werd in 1988 en intussen al drie generaties bestaat. Drie jaar geleden nam Yves het bedrijf over van zijn ooms en tantes. Het transportbedrijf heeft 22 trekkers en evenveel trailers en ook nog één vaste vrachtwagen. “We hebben een aantal vaste klanten als FedEx, Colruyt, Jademo en we zijn transportpartner van Transport Depaire”, zegt Yves.

Bij Osselaer Trans zijn 27 chauffeurs in dienst en die worden door hun baas op handen gedragen. “We proberen zo goed als mogelijk aan hun noden en eisen te voldoen”, zegt Yves. “Bijvoorbeeld door hun privé en werk zo goed mogelijk te stroomlijnen. Belangrijk is ook dat je je chauffeurs correct betaald. Mond-tot-mondreclame zorgt er dan voor dat nieuwe chauffeurs zich aanbieden en dat ze blijven.”

Gepersonaliseerde trekker

Het werk bij Osselaer Trans is divers. Er zijn chauffeurs die internationaal rijden en de hele week onderweg zijn, anderen doen distributiewerk of nog anderen nachtwerk. De meeste chauffeurs bij Osselaer hebben hun eigen trekker en mogen die ook personaliseren, zoals Pascal De Pauw die er een lichtbar op plaatste.

De meeste trekkers bij Osselaer Trans zijn Iveco’s S-Way. Daarnaast zijn er ook nog vijf Renault Trucks T en is er nog een Volvo FH. Alle trekkers hebben een onderhoudscontract om onverwachte kosten te mijden.

Yves rijdt zelf ook nog meerdere dagen per week. “Ik ben en voel me nog altijd vrachtwagenchauffeur, zo ben ik grootgebracht”, zegt Yves. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Osselaer Trans vorig jaar deelnam aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. “Toen stopte ik een goodiebag met streekproducten in de cabines als verrassing voor de chauffeurs voor ze aan hun dag begonnen. Daar zaten onder andere streekproducten in zoals mattentaarten.”

“Voor de Dag van de Vrachtwagenchauffeur van dit jaar denk ik aan gepersonaliseerde jassen. De vrachtwagenchauffeurs verdienen het dubbel en dik dat ze eens in de kijker worden gezet. Alles wat je koopt, heeft tenslotte in een vrachtwagen gezeten. De lange dagen, het zware verkeer, goede en minder goede losplaatsen, dit trotseren deze helden van de baan dagelijks om ‘onze’ producten tijdig ter plaatste te krijgen. Het respect voor hun werk zou er alle dagen moeten zijn, van iedereen.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo