Transport Louwyck: “Tevreden chauffeurs zorgen voor tevreden klanten”

“Ik ben blij dat het met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur niet bij die ene keer is gebleven en dat er nu al een derde editie komt.” Dat zegt Maxime Louwyck die samen met zijn broer Gilles Transport Louwyck in Komen leidt. “Dankzij die dag wordt de focus terug op de persoon achter het stuur gelegd.”

Transport Louwyck is reeds meer dan 30 jaar actief in het koeltransport en algemeen transport in de Benelux en Frankrijk. Het wagenpark bestaat uit Mercedes-Benz Actrossen, koel- en huifopleggers en meeneemheftrucks. “We verzorgen vooral volle vrachten en dedicated distributie waarbij we een volledige vrachtwagen inzetten voor één klant”, zegt Maxime. “Voor de bouwsector werken we ook met meeneemheftrucks om de goederen te laden of te lossen bij de klant.”

Transport Louwyck is een echt familiebedrijf, waarbij de tweede generatie nu zijn intrede maakt. “Mijn broer houdt zich vooral bezig met de voertuigen, de garage en de chauffeurs”, zegt Maxime. “Ik onderhoud het contact met de klanten, ondersteun de planning en doe de administratie.”

Respect

De appreciatie voor de vrachtwagenchauffeurs zit bij Transport Louwyck al lange tijd ingebakken. “We behandelen onze chauffeurs met respect”, zegt Maxime. “Dat zit in de kleine dingen, zoals hen een veilige reis wensen als ze hier vertrekken, een babbeltje te slaan en hen verzorgd materiaal te geven om hun werk te doen. Onze Actrossen zijn recente voertuigen en allemaal uitgerust met het nodige comfort. Dat wordt geapprecieerd door de chauffeurs, gezien ze heel wat tijd spenderen in hun vrachtwagen.”

Verder heeft iedere chauffeur niet alleen zijn eigen trekker, ook de opleggers zijn gekoppeld aan een chauffeur. “Sommigen hebben er zelfs twee”, zegt Maxime. “Een koel- en een huifoplegger die ze aankoppelen volgens het werk dat ze doen. Zo zorgen we ervoor dat de chauffeurs steeds met hun eigen combinatie rijden. Als er schade is – hoe klein ook – proberen we die onmiddellijk te herstellen in onze eigen werkplaats.”

Bij Transport Louwyck zijn zowel Nederlandstalige als Franstalige chauffeurs in dienst. De meesten wonen in de buurt van Komen. “Maar we hebben ook chauffeurs in de regio’s Roeselare, Moeskroen, Gent en Brussel”, zegt Maxime. “Eén ding hebben ze allen gemeen: zij zorgen ervoor dat ons bedrijf draait en dat de goederen correct bij onze klanten geleverd worden. Daarom is het ook zo belangrijk dat ze zich goed voelen in het bedrijf. Je voelt ook dat ze dan wat meer willen doen als dat nodig is.”

Verrassing

Vorig jaar bood Transport Louwyck tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur een rijkelijk ontbijt aan. “Maar niet al onze chauffeurs komen hier die donderdag langs”, zegt Maxime. “Daarom zullen we de Dag van de Vrachtwagenchauffeur een hele week lang organiseren. Daarnaast vragen we ook aan onze klanten dat zij die dag de chauffeurs extra verwennen, want een tevreden chauffeur zorgt voor een tevreden klant.”

“Natuurlijk willen we ons niet beperken tot die ene dag, we proberen het hele jaar door voldoende aandacht te schenken aan onze chauffeurs. Zo doen we ieder jaar een evenement met de chauffeurs en hun partners. Vorig jaar zijn we met z’n allen samen op restaurant gegaan. Dit jaar volgt er nog een evenement, maar wat precies blijft nog even een verrassing.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo