Featured Video Play Icon

[VIDEO] Nieuwe gebouwen Brucargo Centraal toegekend

Een jaar na de start van de werken voor de herontwikkeling van de zone Brucargo Centraal zijn de 5 bedrijven die hun intrek gaan nemen in de toekomstige magazijnen en kantoren bekend. Brucargo Centraal is het centraal gelegen deel van de cargozone op Brussels Airport en omvat 83.500 m².

Nippon Express, Deny Cargo, Hazgo, EV Cargo en DSV – firma’s die reeds actief zijn op Brussels Airport maar hun activiteiten verder willen uitbreiden – zullen in 2025 gebruik maken van de nieuwe gebouwen in Brucargo Centraal. In totaal wordt er 70 miljoen euro geïnvesteerd in de herontwikkeling van deze zone.

“Ik ben heel blij dat we deze belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van Brucargo Centraal hebben bereikt, met de plaatsing van de eerste funderingspalen en de bekendmaking van de 5 partners die zich hier zullen vestigen,” zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Consolidatie bij Nippon Express

Al 40 jaar is Nippon Express aanwezig op Brucargo. Met een gebouw van 10.000 m2 wil het logistieke bedrijf haar activiteiten consolideren op één plek. “Wij gaan de focus leggen op goederen voor de gezondheidssector,” vertelt Raf Van Espen, General Manager Forwarding Division bij Nippon Express Belgium. “Ook willen we er een gateway van maken, waarbij we de vrachten van verschillende vrachten uit Europese landen hier gaan consolideren en vanuit Brussel laten vertrekken.”

Design & Build

Voor het ontwerp van de site werd een wedstrijd uitgeschreven door Brussels Airport Company volgens het principe ‘Design & Build’. Dit betekent dat er op zoek werd gegaan naar een ontwerper en een aannemer die met een totaalvoorstel konden komen. De keuze viel op archipelago architects en Cordeel. “We hebben hier ingezet om op de grootte van de site de logistieke capaciteit te verhogen ten opzichte van wat er voorheen was en ook enorm te verduurzamen,” zegt Iwein Meyskens, Managing Director bij archipelago.

Bekijk de beelden van de ontwerpfase:

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo