Bridgestone vernieuwt Ecopia-bandengamma

Bridgestone grijpt de Solutrans beurs aan om een nieuwe versie van haar langeafstands Ecopia gamma te presenteren. Het belangrijkste nieuwe kenmerk is de integratie van de Enliten-technologie, die het brandstofverbruik verder verlaagt en compatibel is met elektrische voertuigen.

De term Enliten omvat een aantal nieuwe technologieën: een profielpatroon met lage vervorming; rubbersamenstellingen die zijn ontworpen om het brandstofverbruik te verminderen; en een nieuwe gordeltechnologie die bekend staat als ‘spiraal’ voor stuurasbanden, die vervorming in bochten vermindert en de drukverdeling optimaliseert om de levensduur van de band te verlengen.

De nieuwe banden hebben een A-label gekregen voor de rolweerstand, die met 12% is verlaagd op de aangedreven as en met 8% op de stuuras in vergelijking met de vorige generatie Ecopia-banden. Volgens Bridgestone is het kilometrage ook 40% hoger op de stuuras en tot 6% hoger op de trekas. Op het gebied van grip op nat wegdek heeft de Ecopia Enliten-band een B-label gekregen. Elke band is ook uitgerust met een RFID-chip.

De nieuwe Ecopia Steer Enliten en Ecopia Drive Enliten banden zijn vanaf januari 2024 verkrijgbaar in de maat 315/70 R22.5. Bridgestone zal nog vier maten aanbieden in 2024 en nog een in 2025. Het assortiment wordt eind 2024 gecompleteerd door de Ecopia Trailer Enliten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo