De Volvo FH Electric is ‘International Truck of the Year 2024’

Gisteravond werd de Volvo FH Electric tijdens de gala-avond van de Solutrans-beurs bekroond met de prijs ‘International Truck of the Year 2024’. Nooit eerder won een elektrische truck deze prijs.

De andere kanshebbers waren de Fuso eCanter, de Mercedes-Benz eActros 300:400, de Scania 45S BEV en de bouwreeks van DAF (XDC en XFC). De kans dat een elektrische truck zou winnen was dus zeer reëel. De jury van de Truck of the Year 2024 benadrukte vooral de prestaties, de soepele acceleratie, de stilte en het trillingsvrije gedrag van de truck.
“Ik ben erg trots dat onze Volvo FH Electric deze zeer gerespecteerde prijs heeft gewonnen. Voor het eerst in de geschiedenis heeft de transportsector een elektrisch voertuig gekozen tot Truck van het Jaar. De Volvo FH Electric vertegenwoordigt een nieuw tijdperk in het wegtransport en het winnen van deze prijs laat duidelijk zien dat de overgang naar emissievrij transport hier en nu plaatsvindt,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. Ironisch genoeg is Volvo Trucks de enige fabrikant die niet aanwezig is op Solutrans.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo