Waberer’s stapt steeds meer af van puur transport

De Hongaarse logistieke dienstverlener Waberer’s, ooit bekend als Europa’s grootste wegtransporteur, stapt steeds meer af van het pure wegtransport en wil zijn groei baseren op complete logistieke oplossingen. Daartoe heeft het onlangs een nieuw strategisch plan gepresenteerd.

De activiteiten van Waberer zijn gebaseerd op drie kernactiviteiten: contractlogistiek, transport en verzekeringen. De transportdivisie genereert 62% van de omzet, met een vloot van 2.900 voertuigen, maar draagt slechts 30% bij aan de EBIT. De groep wil nu marktleider worden in contractlogistiek in Centraal- en Oost-Europa en streeft naar een jaarlijkse omzetgroei van 11,5% tussen nu en 2027. Tegen die tijd zou transport nog maar 23% van de EBIT moeten genereren, ver achter de andere twee divisies.

Waberer’s zal zich ook terugtrekken uit niet-gespecialiseerde transportactiviteiten met volle ladingen en nieuwe multimodale transportoplossingen ontwikkelen. Daartoe heeft de Hongaarse groep enkele dagen geleden Petrolsped overgenomen dat, zoals de naam niet doet vermoeden, een spooroperator is die actief is in Hongarije en Roemenië. Waberer’s herhaalt echter ook zijn engagement voor een intern beheerde vloot en kondigt ambitieuze doelstellingen aan voor de decarbonisatie van zijn voertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo