Altrea Logistics koopt 75 ‘Mautgunstige’ DAF XG

Altrea Logistics kiest opnieuw voor DAF en voor DAF-dealer Truck Trading Limburg. De meest recente bestelling betreft 75 XG trekkers met 480 pk-motor. Een van de redenen voor de keuze van Altrea Logistics is de nieuwe manier waarop de LKW-Maut in Duitsland wordt berekend.

Vanaf 1 december 2024 wordt de LKW-Maut wordt mede berekend op basis van de CO2-uitstoot. Elk voertuig wordt geclassificeerd als A, B, C, D, E of F op basis van zijn vervuilingscategorie. Transporteurs moeten voor elk voertuig hun vervuilingscategorie aangeven en correcte informatie verstrekken (beginsel van eigen verklaring). De Vecto-waarden worden gebruikt als basis voor het bepalen van de vervuilingscategorie.

“Door de gunstige aerodynamica is de DAF XG op zich al een interessante Mautwagen, maar door een fine-tuning met A-label banden, Predictive Cruise Control, camera’s, spoilers en fenders vallen ze nu in categorie 3 van het Mauttarief, hetgeen neerkomt op een korting van 1,6 cent per kilometer”, zegt Bert Lantmeeters, Accountmanager Truck Trading Limburg. Dit hoort Roel Smets (CEO van Altrea Logistics) graag: “Stel dat we 100.000 Maut-kilometers per jaar doen aan een korting van 1,6 ct/km dan levert dit 1600 euro per wagen per jaar op. De klasse waarin een voertuig valt wordt 6 jaar aangehouden, dus op 6 jaar geeft dit een voordeel van 9600 euro!”

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo