Featured Video Play Icon

[VIDEO] Verdient Vlaanderen haar transporteurs?

De titel was een beetje (opzettelijk) provocerend. Op de beurs Transport & Logistics in Antwerpen nodigden we twee prominenten uit om de balans op te maken van een regionale legislatuur die zijn ups en downs heeft gekend. Maar wat vinden Frédéric Keymeulen (Transport en Logistiek Vlaanderen) en Gert Snel (Snel Logistic Solutions) ervan?

Het zal niemand verbazen dat de huidige Vlaamse regering goede punten krijgt voor haar beleid om innovatieve technologieën te ondersteunen, en in het bijzonder voor de subsidies die aan transportbedrijven werden toegekend voor de aankoop van hun eerste twee elektrische vrachtwagens. Dit is echter niet genoeg om de regionale regering een voldoende te geven: Gert Snel betreurt de extra formaliteiten en vooral de uitbreiding van het netwerk waarvoor de kilometerheffing geldt. “Met een zeer liberale regering hebben we vooral nieuwe belastingen gekregen”, zegt hij.

Frédéric Keymeulen wijst ook op deze uitbreiding van het belastbare netwerk, maar hij betreurt vooral de (her)activering van het ‘vrachtroutenetwerk’ en de versnippering van regels tussen subregio’s. “Dit zal onvermijdelijk een negatief effect hebben op het aantal kilometers dat onder lading wordt afgelegd en op onze CO2-uitstoot”, legt hij uit.

Dit gezegd zijnde, is het moeilijk voor te stellen wat een vergelijkbaar debat over de resultaten van de legislatuur 2019-2024 zou hebben opgeleverd op Waals en Brussels niveau…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo