Ninatrans creëert filiaal in Spanje

Enkele dagen geleden richtte Ninatrans een nieuwe dochteronderneming op met de naam Ninatrans Iberia. Hiermee kan het bedrijf haar tijdkritisch luchtvrachtverkeer tussen het Iberisch schiereiland en de rest van het Europese continent verder uitbouwen, maar het weerspiegelt ook de verhoogde ambities van het Leuvense bedrijf.

Naast haar nationale transportactiviteiten is Ninatrans momenteel actief in luchtvrachtvervoer vanaf de luchthavens van Brussel en Luik in België, Leipzig in Duitsland, Praag in Tsjechië, Bratislava in Slowakije en nu ook Madrid in Spanje. De specialiteit is ’tijdkritisch’ vrachtvervoer over de weg tussen deze belangrijke luchthavens. “Madrid is een interessante plek om te vestigen omdat het de toegangspoort tot Europa is voor veel goederen uit Latijns-Amerika,” legt CEO Benny Smets uit. “We kregen hier veel aanvragen voor, dus openden we ons eerste kantoor in Madrid. Hiermee kunnen we transportdiensten aanbieden tussen Madrid en de andere grote Europese luchthavens. In eerste instantie zullen we deze stromen uitbesteden aan onderaannemers, maar onze ambitie is om een eigen vloot in Spanje te hebben. Ik ben van plan om dit doel te bereiken door een of ander lokaal bedrijf over te nemen, en er worden momenteel verschillende mogelijkheden besproken.”

Het luchtvrachtnetwerk van Ninatrans breidt dus aanzienlijk uit en de ambitie van de CEO is duidelijk: Ninatrans mikt nu op de Europese top, die momenteel gedomineerd wordt door de Nederlandse groep Jan De Rijk en de Luxemburgse groep Wallenborn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo