Xwift neemt Demolans Logistics over

Xwift kondigt de overname van Demolans Logistics aan. Hiermee versterkt de logistieke speler uit Nazareth haar positie als een vooraanstaande speler in de wereld van express en dedicated transport. CEO Pieter Denys  ambieert zelfs om die groei verder te zetten tot de Top 10 transportspelers in België.

Demolans Logistics werd opgericht door Geert Lanssens in 1990 en verhuisde een paar jaar later naar Moeskroen. Het bedrijf is gespecialiseerd in 24-uurs express-service voor vrachten van 1 tot 24 ton doorheen Europa. Met een team van 50 medewerkers werkt Demolans onder andere voor de bouwsector, de automotive industrie en de textielnijverheid. In functie van de afstand wordt soms een tweede chauffeur ingezet. Ook ADR en dedicated vervoer behoren tot de mogelijkheden.

“Het bedrijf deelt dezelfde visie en waarden als Xwift, en deze gedeelde overtuigingen hebben geleid tot de logische keuze voor deze overname”, zegt Pieter Denys, CEO van Xwift. “Tot op vandaag zijn we sterk gegroeid op een organische manier maar om een grotere transportspeler te worden, schakelen we over naar een Buy-and-build strategie met als doel uit te groeien tot één van de top 10 transportbedrijven in België (in 2022 nam Xwift al Transport Buyl uit Lokeren over, NVDR). Enerzijds zullen we bedrijven overnemen met nieuwe diensten om zo onze diensten uit te breiden en de vraag van klanten in te lossen. Anderzijds nemen we ook enkele gelijkaardige spelers over in express en dedicated waaronder Demolans.”

De link met Demolans is geen toeval, zoals Pieter Denys uitlegt: “Twintig jaar geleden haalde ik mijn inspiratie bij Demolans toen ik Xwift oprichtte. We delen dezelfde passie voor kwaliteit en klantgerichtheid. Het is voor ons een eer om Demolans Logistics in onze Xwift-groep te verwelkomen.” Zoals de laatste maanden steeds vaker het geval was, was het waarschijnlijk geen opvolgingsprobleem dat Demolans ertoe aanzette om de krachten te bundelen met een grotere groep. “De transportindustrie staat voor aanzienlijke uitdagingen op het gebied van elektrificatie en duurzaamheid (ESG). Deze overname biedt beide bedrijven de mogelijkheid om samen te werken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen om deze uitdagingen aan te gaan”, aldus Pieter Denys. De naam van het bedrijft wordt behouden, maar Demolans Logistics wordt nu ‘xcelerated by Xwift’. Oprichter Geert Lanssens blijft nog enkele maanden aan boord om de overname in goede banen te leiden.

De transactie werd o.a. mogelijk gemaakt door CFI, De Putter & Co, Finvision en Schoups.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo