Amerikaanse overnemer krijgt groen licht voor bod op Intervest Offices & Warehouses

Het overnamebod van de Amerikaanse investeringsmaatschappij TPG op de aandelen van Intervest Offices & Warehouses krijgt de goedkeuring van beurswaakhond FSMA. Daarmee komt de overname, die in oktober vorig jaar werd aangekondigd, een stap dichterbij. Onder de vleugels van de Amerikaanse investeerder wil Intervest zijn strategische plan verder uitwerken en duurzaam groeien op de lange termijn. 

TPG heeft het bod ingediend via European Real Estate Holdings, een entiteit gecontroleerd door TPG Real Estate Partners. Momenteel bezit de holding 1,01 procent van de Intervest-aandelen. Voor de resterende aandelen biedt TPG nu 21 euro per stuk, oftewel een premie van 52,2 procent ten opzichte van de slotkoers op 5 oktober, de dag waarop het overnamebod werd aangekondigd. Twee Intervest-aandeelhouders ondersteunen het bod. Hun belang, samen met het bestaande belang van TPG, omvat nu een tiende van de aandelen. Het is nu afwachten in hoeverre bestaande Intervest-aandeelhouders in zullen gaan op dit overnamebod. Dat een tiende van het bestaande aandeelhouderschap al akkoord gaat met het huidige bod, kan een belangrijke aansporing zijn voor andere aandeelhouders om hetzelfde te doen.

Intervest is van mening dat TPG als ondersteunende aandeelhouder het bedrijf meer flexibiliteit geeft om zijn strategisch plan uit te voeren en groei na te streven in haar platform. De overname door een vermogende Amerikaanse groep zal het bedrijf toegang geven tot langetermijnkapitaal, expertise en middelen om haar strategische plannen uit te voeren en zo verder te groeien. Het plan is om een robuuste projectpijplijn uit te bouwen en in te kunnen spelen op kwalitatieve overnameopportuniteiten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo