Boerenprotesten: transporteurs waarschuwen klanten voor onvoorspelbare vertragingen

De verkeersblokkades door protesterende landbouwers hebben steeds meer impact op het verkeer, zeker nu de protesten ook zijn overgewaaid naar Vlaanderen en Brussel. Nadat maandagnamiddag de A12 in Meise werd bezet, hebben de boeren nu ook de Antwerpse ring in hun greep. Transporteurs waarschuwen hun klanten voor onvoorspelbare vertragingen. 

Het zwaartepunt van de hinder lijkt zich vanochtend te bevinden op de Antwerpse ring richting Gent: het boerenprotest houdt ter hoogte van het Sportpaleis de volledige breedte van de autosnelweg richting Gent bezet. In de richting van Nederland zorgt de rook van hun kampvuurtjes voor verkeershinder.

Het Vlaams Verkeerscentrum meldt deze ochtend nog wegversperringen op de volgende locaties: op de E429 – A8 ter hoogte van Halle, richting Doornik, op de A12 ter hoogte van Strombeek-Bever, richting Brussel en op de R0 Brussel – Buitenring ter hoogte van Huizingen.

Tailormade Logistics waarschuwt alvast zijn klanten: de onvoorziene protestacties leiden tot aanzienlijke vertragingen en verwacht wordt dat de situatie nog verergert. De precieze gevolgen zijn evenwel onmogelijk te voorspellen. Het bedrijf tracht de impact tot een minimum te beperken, maar raadt klanten aan om rekening te houden met langere leveringstijden dan normaal.

Bij transportbedrijf Theo Van de Velde uit Lennik mochten ze maandag al ondervinden welke hinder de protesten veroorzaken. “Wij hebben hierdoor veel problemen gehad”, zegt directeur Leen Van de Velde. “Onze chauffeurs die werken voor Colruyt, zijn er nooit geraakt en zijn allen huiswaarts gekeerd. Ook verschillende andere chauffeurs hebben in files gestaan. Het was dus een dag met veel kosten en weinig opbrengsten. Ondanks de aankondiging dat de landbouwers nog gaan blijven staken tot donderdag, kunnen we hierop moeilijk anticiperen. De chauffeurs kunnen niet allemaal gaan rondrijden op de kleine wegen, want daar zal het ook vol verkeer komen te zitten.”

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo