Eindelijk: de nieuwe Ford Transit Connect, ook als plug-in hybride

2 jaar nadat Ford Pro de nieuwe Tourneo Connect personenwagen voorstelde, een model dat zijn basis deelt met de VW Caddy, is het nu eindelijk ook de beurt aan de bestelwagenuitvoering. Geen grote verrassingen, behalve dat de nieuwe Transit Connect ook beschikbaar zal zijn in een plug-in hybride uitvoering met een elektrisch rijbereik tot 110 km!

Na de lancering van de (niet meer zo) compacte Transit Courier toont Ford Pro nu ook de nieuwe generatie van de Transit Connect. Qua looks wisten we ongeveer hoe hij eruit zou zien, als een Tourneo Connect in bestelwagenvorm, of de Ford-versie van de VW Caddy Cargo waarmee hij zijn basis deelt. Als bestelwagen krijgt hij een laadvolume dat oploopt tot 3,7 m³ in de L2-uitvoering (3,1 m³ als L1). Andere landen krijgen ook een innovatieve Kombi-versie waarbij de achterbank zich laat opklappen tot een tussenschot voor extra flexibiliteit, maar gezien de Belgische regels rond lichte bedrijfsvoertuigen, wordt die bij ons niet aangeboden. De cockpit is volledig digitaal en meer ‘premium’ afgewerkt en aangekleed dan de Ford Transit Courier. Dat konden we zelf vaststellen bij de onthulling van de Transit Connect in de marge van de testritten met de nieuwe Transit Courier, waarover je alles leest in het volgende nummer van VAN Management.

PHEV

Een grotere verrassing vinden we onder de motorkap. Geen 100% elektrische E-Transit hier, die rol neemt de nieuwe Courier op zich, maar wel de bekende 2.0 EcoBlue diesel (102 of 122 pk) naast een plug-in hybride aandrijflijn die een 1.5 liter Ecoboost benzine combineert met een elektromotor voor een totaalvermogen van 150 pk en een koppel van 350 Nm. Daarmee kan de Transit Connect PHEV tot 770 kg laden en 1.400 kg slepen (respectievelijk tot 820 kg en 1.500 kg voor de versies met verbrandingsmotor). Ford belooft een 100% elektrisch rijbereik tot 110 km, wat van de Transit Connect een mooie alternatief maakt voor wie nog niet 100% batterij-elektrisch wil gaan, maar bijvoorbeeld in de stad wel elektrisch wil rijden zonder aan rijbereik in te boeten over langere afstanden. Vernieuwend is dat de Transit Connect PHEV niet enkel 11 kW AC kan laden, maar ook 50 kW DC snelladen, ideaal voor wie op korte tijd de batterij terug wil opladen voor 100% elektrisch rijden of voor een lager benzineverbruik in hybride modus.

Ford Pro opent de orderboeken in de lente van dit jaar. De leveringen starten tegen de zomer.

 

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo