Kuehne+Nagel biedt nieuw CO2-insettingprogramma aan

Nog niet alle transporten zijn geschikt voor elektrische vrachtwagens, maar Kuehne+Nagel wil meer verladers aanmoedigen om hun CO2-uitstoot te verminderen. Dit is het uitgangspunt voor een nieuw emissiecompensatieprogramma (‘insetting’) dat specifiek van toepassing is op elektrische vrachtwagens.

De Zwitserse logistieke dienstverlener bood zijn klanten al een soortgelijk programma genaamd Book & Claim with HVO. Het breidt dit nu uit naar elektrische aandrijving. In de praktijk kunnen klanten die gebruik maken van de wegtransportdiensten van Kuehne+Nagel nu emissiereducties tellen wanneer het fysiek niet mogelijk is om hun goederen met elektrische vrachtwagens te vervoeren. Kuehne+Nagel verplicht zich vervolgens om hetzelfde aantal kilometers af te leggen met elektrische trucks voor andere transportmissies.

Het Book & Claim-aanbod geldt momenteel alleen voor de eigen vloot van Kuehne+Nagel, maar er zijn al plannen om het uit te breiden naar elektrische voertuigen van partners. “De aanschaf van elektrische vrachtwagens kan een zware financiële last vormen, vooral voor kleine vervoerders. Het opnemen van vervoerders in onze oplossing vereist complexe ontwikkelingen, maar het zou hen helpen om hun overgang te financieren. Dit is onze volgende prioriteit,” legt Hansjörg Rodi uit, Hoofd Road Logistics bij Kuehne+Nagel International AG, die ook uitlegt dat verladers hiervan zullen profiteren, omdat het helpt om de premie die ze betalen voor deze oplossingen te verlagen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo