Vervaeke gaat samenwerking aan met gasproducent Messer

Tanktransporteur Vervaeke zet een belangrijke stap naar een sleutelrol in gasdistributie door luchtgassen, CO2, helium en waterstof te vervoeren voor Messer in de Benelux. De activiteiten zullen in de loop van 2024 gefaseerd worden opgebouwd.

Vervaeke zal voor Messer de volledige distributie van diepgekoelde gassen (argon, zuurstof, stikstof, CO2) en van helium en waterstof in de hele Benelux verzekeren. “Het vervoer van cryogene en industriële gassen vereist een bijzondere kennis en een intensieve opleiding van de betrokken ADR chauffeurs. Of het nu gaat om de CO2 die in bier of frisdrank terechtkomt, of medische zuurstof voor ziekenhuizen, elk gastransport is onderworpen aan bijzondere kwaliteitseisen. Dat zijn sterke punten waar Vervaeke al jaren op inzet, onder meer via ons eigen opleidingscentrum. Daarnaast investeren we niet alleen in specifiek uitgeruste trekkers om de diversiteit aan klantgebonden tankwagens en batterijvoertuigen te kunnen gebruiken, maar ook in eigen cryo tankwagens voor luchtgassen. Deze eigen vloot ondersteunt de noden van de klant op momenten waar extra capaciteit nodig is. Bovendien worden deze nieuwe tankopleggers met de allerlaatste technieken uitgerust op het vlak van kwaliteit, veiligheid, uitrusting en automatisatie”, stelt Serge De Wolf, Managing Director van Vervaeke.

Messer produceert en levert zuurstof, stikstof, argon, kooldioxide, waterstof, helium, lasbeschermende gassen, speciale gassen, medische gassen en een breed scala aan gasmengsels. De Messer Group is één van de grootste producenten van industriële gassen in Azië, Amerika en Europa, en nog steeds een 100% privaat bedrijf waarin de familiewaarden van de stichters nog steeds voelbaar zijn. “Deze waarden zoals veiligheid, professionalisme, toegankelijkheid en duurzaamheid deelt het familiebedrijf Vervaeke met hen”, aldus Serge De Wolf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo