Featured Video Play Icon

[VIDEO] Serge De Wolf (Vervaeke) vreest ernstig tekort aan ADR-chauffeurs

Terwijl het tekort aan vrachtwagenchauffeurs al een ernstig probleem vormt voor alle transportbedrijven, worden ADR-transporteurs geconfronteerd met een nog groter probleem. Serge De Wolf (Managing Director van Transport Vervaeke) geeft de belangrijkste redenen voor deze schaarste.

De feiten zijn duidelijk: het aantal chauffeurs dat een ADR-opleiding volgt, daalt voortdurend. Serge De Wolf ziet hiervoor een aantal redenen: de kostprijs van de bijkomende opleiding en het feit dat de VDAB (in Vlaanderen) niet langer vereist dat chauffeurs in opleiding een ADR-opleiding volgen. Ook in Wallonië zijn de regels de laatste drie maanden veranderd: tot nu toe moest je slagen voor je ADR-theorietoets voor je mocht beginnen rijden, maar dat is nu niet meer het geval.

Serge De Wolf betreurt ook dat ADR-chauffeurs soms minder goed worden behandeld dan anderen. ADR-voertuigen hebben bijvoorbeeld geen toegang tot de nieuwe beveiligde parkings die de Haven van Antwerpen heeft aangelegd, zodat ze overal moeten parkeren, zonder gegarandeerde toegang tot fatsoenlijke sanitaire voorzieningen. Over dit punt hebben we ook Gert Ickx (communicatieadviseur van de Haven van Antwerpen-Brugge) geïnterviewd, die uitlegt waarom ADR-chauffeurs niet op de parkings van Goordijk en Ketenis kunnen komen, maar erop wijst dat de parkeerplaatsen die voor de aanleg van deze twee superparken bestonden, wel toegankelijk blijven voor ADR-voertuigen, net als de bijbehorende sanitaire faciliteiten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo