Eskatrans neemt Rijoko over

Containervervoerder Eskatrans uit Turnhout heeft Rijoko uit Malle overgenomen. Deze aankoop kadert in de strategie om via overname van een gezond bedrijf de lokale verankering in de Noorderkempen verder uit te breiden waarbij alle chauffeurs worden ondergebracht in de Eskatrans organisatie. 

Eskatrans werd in 2006 door Steven Meeus opgericht en is gespecialiseerd in containertransport. Daarnaast biedt Eskatrans ook verkoop, stockage en handling van containers aan vanop de site te Turnhout. De voornaamste bestemmingen zijn Benelux, Duitsland en Frankrijk vanuit of naar de havens van Antwerpen, Zeebrugge of Rotterdam. Na de overname van De Backer Transport begin 2023 wordt met de acquisitie van Rijoko haar aanbod in vervoer van zeecontainers versterkt.

Rijoko werd eind jaren ’70 opgericht door Roger Nuyts en focust zich sinds begin jaren ’90 op containertransport.met een vloot van 15 trekkers en een 30 tal opleggers. De zonen Johan, Rik en Koen, die doorheen de jaren het bedrijf verder succesvol hebben uitgebouwd, zijn er van overtuigd dat  met de overname van de transportactiviteiten door Eskatrans, klanten op dezelfde service en flexibiliteit kunnen rekenen. De familie Nuyts zal zich verder toeleggen op andere bedrijfstakken.

De transactie kwam tot stand door bemiddeling van De Putter & Co..

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo