Landbouwprotest viseert vandaag haven Gent

Na de blokkades in de Antwerpse haven van gisteren richten de boze landbouwers vandaag hun pijlen op de haven van Gent. De blokkade heeft al meteen verstrekkende gevolgen: zeeschepen kunnen de haven niet binnen en vrachtverkeer wordt tegengehouden. 

Sinds vanochtend blokkeren protesterende landbouwers verschillende toegangswegen tot de haven van Gent. Bedoeling is de haven en grote bedrijven zoals ArcelorMittal te treffen. Hun blokkade van de Zelzatebrug heeft alvast tot gevolg dat er vandaag geen zeeschepen het Gentse havengebied binnen raken. Binnenscheepvaart zou wel nog mogelijk zijn.

Ook op de zogenaamde ’turborotonde’ bij de site van Euro-Silo, een belangrijk verkeersknooppunt voor het werkverkeer in de haven, is een blokkade opgeworpen. Er is grote hinder aan de rotonde op de R4 ter hoogte van Zelzate-Oost, het Vlaams Verkeerscentrum vraagt de omgeving te vermijden.

De landbouwers werken met filterblokkades: personenwagens worden wel doorgelaten, vrachtverkeer evenwel niet. Hun acties zouden 24 uur duren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo