Touring gebruikt eerste ID.Buzz in Gent

Touring test momenteel zijn eerste elektrisch aangedreven hulpverleningsvoertuig in Gent. Het gekozen voertuig is een Volkswagen ID.Buzz, die wordt ingezet voor ‘eenvoudige’ pechverhelping.

“We gebruiken al een elektrische bestelwagen in Brussel en een hybride bestelwagen in Antwerpen”, legt Patrick van Staen (hoofd pechverhelping bij Touring) uit. “De grootste uitdaging blijft de autonomie. Een typische bestelwagen in een grote stad als Gent legt tussen 200 en 250 kilometer per dag af. Met een geclaimde actieradius van 300 kilometer voldoet de ID.Buzz aan onze specificaties, maar we zijn aan het onderzoeken of deze actieradius in alle omstandigheden kan worden gegarandeerd.”

In ieder geval is het voertuig speciaal uitgerust om volledig operationeel te zijn. “De uitdaging hier is de payload,” vervolgt Patrick Van Staen. “We hebben hem uitgerust met aluminium rekken, minder gereedschap meegenomen en we hebben bijvoorbeeld maar acht back-upbatterijen bij ons in plaats van tien. En zelfs op die manier zitten we aan de limiet.” Deze inspanningen om het gewicht te verminderen verklaren waarom het voertuig bij voorkeur zal worden gebruikt voor ‘eenvoudige’ interventies.

De ID.Buzz zal niet specifiek worden gebruikt voor reparaties aan elektrische voertuigen. Op dat gebied heeft Touring ook geïnvesteerd in drie nieuwe voertuigen die zijn uitgerust met een nieuw snel AC-laadsysteem dat een auto met een lege tractiebatterij een bereik van ongeveer twintig kilometer kan geven in ongeveer 20 minuten. Voorlopig zijn dit echter bestelwagens die op diesel rijden. “Voor de meeste van onze hulpverleningsvoertuigen hebben we minstens 400 kilometer gegarandeerde actieradius nodig”, besluit Patrick Van Staen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo