Britse retailketen Tesco koopt 151 Iveco eDailys

De Britse supermarktketen Tesco gebruikt al 14 jaar Iveco Dailys in zijn nationale bestelwagenpark, maar dit keer stapt het over op de elektrische versie: de eerste van de 151 eDaily voertuigen is geleverd.

De bestelling betreft 151 eDaily 42S14E chassis cabines, die worden uitgerust met een koelopbouw en worden gebruikt voor het leveren van bestellingen aan huis. Tesco heeft gekozen voor een configuratie met slechts twee batterijen om het laadvermogen te optimaliseren (de eDaily kan tussen twee en vier batterijpakketten hebben). Tesco zal de 22 kW on-board lader gebruiken om de batterijen op te laden vanaf de AC-laders in de winkels. De elektrische koeleenheid wordt aangesloten op de 15 kW krachtafnemer, terwijl een tweede 12 V stopcontact een laagspanningsvoeding levert voor extra koeling.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo