CMA CGM koopt Bolloré Logistics over

De Bolloré Group en de CMA CGM Group hebben de verkoop afgerond van 100% van Bolloré Logistics aan CMA CGM. Met de overname is een prijskaartje gemoeid van 4.85 miljard euro. 

Bolloré Logistics haalde in 2022 een omzet van 7,1 miljard euro, vervoerde 710.000 TEU zeevracht en 390.000 ton luchtvracht. Het bedrijf beschikt ook over een opslagcapaciteit van 900.000 m2.

Dit is de grootste overname van CMA CGM sinds de oprichting in 1978 en vormt een belangrijke stap in de logistieke ontwikkelingsstrategie van de CMA CGM Groep, als aanvulling op de zeetransportactiviteiten.

De overname gebeurt met dien verstande dat de overdracht van Bolloré Logistics Sweden AB aan de CMA CGM Group afhankelijk blijft van het verkrijgen van toestemming voor buitenlandse investeringen in Zweden.

Rodolphe Saadé, CEO en voorzitter van de CMA CGM Group, verklaarde: “De nieuwe entiteit, bestaande uit CEVA en Bolloré Logistics, is ’s werelds nummer 5 in zijn sector. We kunnen onze klanten nu een compleet dienstenpakket aanbieden en onze expertise uitbreiden naar nieuwe bedrijven.” Ook de 14.000 medewerkers van de Bolloré Group maken de overstap.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo