[PORTRET] Derde generatie aan zet bij Gommeren

Vorig jaar vierde transportbedrijf Gommeren het 45-jarig bestaan. Vandaag krijgt de derde generatie het er stilaan voor het zeggen. 

Met de familiesaga bij Van Hool in het achterhoofd zou men wel eens vergeten dat een generatiewissel ook gewoon goed kan gebeuren. Bij Gommeren, gevestigd in de Antwerpse haven, zijn het de neven en broers van de derde generatie die de handen in elkaar slaan – Maarten, Niels en Nick. En dan is er uiteraard Sanne nog die de backoffice administratief in goede banen leidt, maar zij moest op woensdag spijtig genoeg passen voor de foto.

Maarten Gommeren (links op de foto) is mede-zaakvoerder en staat in voor de sales en communicatie: “De basis voor het bedrijf is gelegd in de jaren ’50 door mijn grootouders, Willem Frans Gommeren en Elizabeth Vinckx. De officiële oprichting van de bvba dateert van 27 februari 1978.”

In 2023 vierde de firma haar 45-jarig bestaan. Vandaag wordt alles in het werk gezet om de overdracht naar de derde generatie vlot te laten verlopen. Als externe partij werd consultancybedrijf Deloitte betrokken om het proces mee te begeleiden. “Zij deden interviews met iedereen hier om de violen gelijk te stemmen. Op zich zat het al wel goed, maar het was interessant om te doen.”

Deze wissel van de tweede naar de derde generatie wordt haast poëtisch gesymboliseerd door het nieuwe logo van Gommeren, met pijltjes daarin die elkaar lijken af te lossen. Smartchain, een gloednieuw TMS ontwikkeld in samenwerking met het Edegemse Antser, werd ook intussen geïmplementeerd. Deze containertransporteur creëert zo voor zichzelf een mooie toekomst.

foto v.l.n.r.: Maarten Gommeren, Niels Gommeren en Nick Gommeren

 

Een nieuwe Volvo pronkt op de parking van Gommeren.

Eigendom van de familie, laat dat duidelijk zijn.

In de inkomhal van het nieuwe kantoor prijken grondleggers Willem Frans Gommeren en Elizabeth Vinckx aan de muur.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo