Whitepaper : benut echt élke meter van uw magazijn

Hoe kan ik zo veel mogelijk goederen efficiënt en veilig opslaan in de beschikbare ruimte?

Indien u magazijnverantwoordelijke bent, komt deze vraag u vast bekend voor. Opslagruimte wordt steeds schaarser en duurder, en iedere vierkante meter die onbenut blijft, kost u letterlijk geld. Het is dan ook een goed idee om na te gaan of uw huidige magazijninrichting wel de beste keuze is voor uw onderneming.

Palletstellingen? Inrijstellingen? Of toch een grootvakinrichting?

Er zijn verschillende types magazijnstellingen op de markt, elks met hun eigen voor- en nadelen. Om te kunnen bepalen welke inrichting u het meeste rendement oplevert, moeten enkele vragen worden beantwoord. Wat zijn de afmetingen van uw beschikbare ruimte? Wil u een grote hoeveelheid gelijkaardige goederen opslaan en vervoeren, of zijn uw goederen net enorm divers? En hoeveel wegen deze goederen precies?

Dit zijn slechts enkele van de vele aspecten waarnaar u moet kijken om tot de meest geschikte oplossing te komen.

Een veilige, toekomstbestendige inrichting

Welk type magazijnstelling hier ook uit voortkomt: een magazijn kan pas efficiënt zijn wanneer het ook veilig is. Een onvoldoende beveiligd magazijn kan tot vermijdbare ongevallen leiden, met zowel fysieke als materiële schade tot gevolg. Om dit te vermijden, kunt u gebruik maken van assistentie-en waarschuwingssystemen op uw heftrucks en magazijntrucks. Daarnaast kunt u ook beschermende elementen aanbrengen op uw rekken, zoals framebeschermers, palletstoppers en gaaswanden.

Denk zeker ook toekomstgericht. Een aanpassing of uitbreiding van uw assortiment hoeft niet automatisch te resulteren in een nieuwe inrichting. Door uw magazijnstellingen reeds bij aanvang flexibel te laten installeren, kunt u deze ook op een later tijdstip eenvoudig aanpassen aan de veranderende omstandigheden en de noodzaak op dat moment.

Om u te ondersteunen bij uw logistieke uitdagingen, heeft Motrac een whitepaper omtrent magazijnoplossingen opgesteld. Hierin komen zowel bovengenoemde alsook diverse andere magazijnuitdagingen aan bod.

Vraag nu uw gratis whitepaper aan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo