Corneel Geerts Transportgroup nv: Groupage als duurzame oplossing [Advertorial]

Bij de naam Corneel Geerts denkt u in de eerste plaats wellicht aan wegtransport. Het Antwerpse familiebedrijf heeft zich evenwel getransformeerd tot specialist in de groupage met een bereik in heel Europa en aanpalende gebieden. Met aan het hoofd drie jonge broers die tussen de vrachtwagens zijn opgegroeid.

Met Sven, Kevin en Kenneth Geerts staat intussen de derde generatie aan het roer van het bedrijf dat grootvader Corneel in 1962 oprichtte. Het bedrijf groeit sterk: via gerichte overnames groeide Corneel Geerts Transportgroup in vijf jaar van 18 miljoen omzet en 49 personeelsleden naar 44 miljoen en een 192 personeelsleden over meerdere landen. Flexibele IT-systemen zorgen voor een naadloze integratie van deze business units in de bestaande bedrijfsstructuur. In hun rood-gele livrei zijn de vrachtwagens van Geerts een bekend zicht.
Nochtans ligt de specialisatie van het bedrijf niet zozeer in het leveren van ‘wielen’, maar wel op de groupage van goederen. “De flexibiliteit van groupage is onze grote kracht. In budgettair uitdagende tijden beseffen klanten dat het efficiënter is om ladingen te (laten) bundelen dan halflege vrachtwagens de baan op te sturen. Ook het duurzaamheidsaspect speelt daarbij een grote rol. Bijkomend voordeel is dat we onafhankelijk opereren en zo een brede waaier aan bedrijven kunnen bedienen,“ zegt Sven Geerts.
Corneel Geerts Transportgroup bestrijkt in samenwerking met partners heel Europa, met uitschieters richting Noord-Afrika en Turkije. Het bedrijf maakt deel uit van IFA, een Europees netwerk van kleine en middelgrote transport- en logistiekbedrijven dat 4000 vrachtwagens telt. Hierdoor zijn klanten doorheen het traject van hun lading verzekerd van persoonlijke service.

Sven Geerts: “We bundelen lading voor meer dan 4000 klanten en zorgen dat die vertrekt als volle vrachten. Het ecologische verhaal gaat nu steeds meer gepaard met specifieke eisen van (eind)klanten. Rijden met volle vrachtwagens, al dan niet aangedreven op HVO, past daarin. We verduurzamen ook onze gebouwen en voorzien laadfaciliteiten zodat wij en onze onderaannemers in de toekomst elektrische voertuigen kunnen opladen. Ook multimodale oplossingen behoren tot de mogelijkheden.” Met drie formules (Economy, Premium en Flyer) kan de klant zelf de afweging maken tussen snelheid en duurzaamheid van zijn traject.

Drie formules:
Met drie formules (Economy, Premium en Flyer) kan de klant zelf de afweging maken tussen snelheid en duurzaamheid van zijn traject.

Corneel Geerts Transportgroup
Bijkhoevelaan 18, B-2110 Wijnegem

Forwarding: +32 3 326 20 00
Benelux Division: +32 3 326 39 11

info.belgium@geertstransport.com
www.cgeerts.be

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo