DFDS Logistics neemt internationale netwerk van Ekol over

Het plan hing al twee jaar in de lucht: het Deense logistieke bedrijf heeft besloten om het internationale transportnetwerk van de Turkse groep Ekol Logistics over te nemen. De twee bedrijven werkten al sinds 2018 samen.

Het internationale netwerk van Ekol omvat kantoren in tien landen (waaronder één in België) en biedt zowel full-load als part-load transport aan. Toen Ekol Logistics in 2018 aankondigde zijn internationale transportdivisie aanzienlijk te willen uitbreiden naar Europa, maakte DFDS Logistics dit mogelijk door het Turkse logistieke bedrijf de nodige capaciteit te bieden in zijn multimodale terminals. De Europese plannen van Ekol waren echter niet voldoende om een daling van de omzet (van 600 miljoen euro naar 468 miljoen euro tussen 2017 en 2023) te stoppen.

De DFDS-groep is van mening dat deze overname zijn positie op verschillende gebieden zal versterken: het voedt zijn veerdivisie met grote goederenvolumes, het vergroot de kracht van zijn overlandnetwerk (zowel weg als spoor) en het opent de deur naar nieuwe klanten. Dit alles op een transportroute die naar verwachting tussen nu en 2028 met gemiddeld 15% per jaar zal groeien. In het begin zullen de nieuwe Deense eigenaren echter aan de slag moeten om het bedrijf nieuw leven in te blazen en de financiële prestaties te verbeteren. In het eerste jaar betekent dit een beter gebruik van de bedrijfsmiddelen (waaronder 1.300 vrachtwagens en 3.900 opleggers) en een groter gebruik van de spoor- en veerdiensten van DFDS Seaways.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo