Ninatrans krijgt dubbele vestiging in Luik

Ninatrans heeft tegelijkertijd twee nieuwe vestigingen geopend in en rond Liege Airport: kantoren in de Cargo Nord zone en een magazijn van 10.000 m2 in Alleur, vlak naast de luchthaven. CEO Benny Smets legt de redenen voor deze nieuwe investering uit.

“Onze kantoren bevinden zich tussen de luchthavens van Brussel en Luik, maar we hebben gemerkt dat het beter is om dicht bij onze klanten te zijn en daarom openen we deze kantoren op de luchthaven van Luik zelf. Ze worden geleid door Bernard Ernst.”

Het magazijn van 10.000 m2 bevindt zich in de tweede lijn, aan de rand van de verkeerswisselaar van Loncin. Het werd voorheen gebruikt door DHL Global Match, een bedrijf dat in mei 2021 werd opgericht door de logistieke gigant. “We gaan daar werken voor onder andere DHL en daar centraliseren we alle activiteiten die we voor hen uitvoeren in verband met de Formule 1. Er is echter nog ruimte voor logistieke operaties in verband met de luchtvracht die via Liege Airport gaat. Sommige goederen zullen eerst via Aviapartner, Swissport of Challenge Group gaan en het is aan ons om ze zo snel mogelijk op hun bestemming te krijgen. Het nieuwe magazijn zal gebruikt worden als cross-dock in geval van een piek in de activiteit of een ramp, maar ook als opslagfaciliteit voor minder dringende goederen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo