Qargo haalt €12 miljoen op

Qargo, een Gentse start-up die SaaS-transportmanagementoplossingen op de markt brengt, heeft £11 miljoen (€12 miljoen) opgehaald in Serie A-financiering geleid door Balderton Capital. Het verse geld zal worden gebruikt om nieuwe markten aan te boren, het product te ontwikkelen en het technische team te versterken om gelijke tred te houden met het snel groeiende klantenbestand.

Qargo is een van de opkomende leveranciers van digitale oplossingen, zoals blijkt uit het grote aantal inzendingen voor de Transport & Logistics Awards die het Belgische bedrijf noemden als een van hun nieuwe leveranciers. De oplossing van Qargo maakt gebruik van AI om bestaande software te vervangen en workflows te automatiseren, zoals het invoeren van orders, het toewijzen van transportopdrachten aan elke chauffeur en facturatie. Qargo schat dat zijn SaaS-systeem een transporteur tot 10 keer sneller laat werken dan met traditionele tools, terwijl het planningsalgoritme de ritten optimaliseert en de afstand en dus ook de CO2-uitstoot minimaliseert.

Qargo heeft meer dan 140 klanten in België, Ierland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waaronder Altrea Group. Het Gentse bedrijf wil zijn omzet verdrievoudigen tegen 2023.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo