Arijus ook in hoger beroep veroordeeld

In maart 2023 werd de Litouwse transporteur Arijus door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld voor sociale dumping. Arijus ging in beroep, maar is nu opnieuw veroordeeld door de rechtbank van Gent.

De zaak loopt al sinds 2020. Na de uitspraak in hoger beroep door de Gentse rechtbank moet de Litouwse transporteur een bedrag van 225.000 euro betalen aan zes van zijn voormalige chauffeurs die een te laag loon kregen toen ze lange tijd in West-Europa werkten. De chauffeurs werd gevraagd hun klachten in te trekken voor een bedrag van 10.000 euro. Arijus werd ook schuldig bevonden aan ernstige overtredingen met betrekking tot cabotage en de naleving van rij- en rusttijden.

De Nederlandse pers volgde de zaak op de voet, niet in de laatste plaats omdat de betrokken chauffeurs (die slechts een klein deel vormen van de chauffeurs die Arijus in West-Europa inzet) werden verdedigd door de Nederlandse vakbond FNV, maar ook omdat het Litouwse bedrijf de activiteiten die het voorheen in België uitvoerde, naar Nederland lijkt te hebben verplaatst. Als gevolg daarvan heeft het de contracten opgezegd die het uitvoerde voor verschillende logistieke bedrijven en zou het zijn chauffeurs verboden hebben om hun wekelijkse rusttijd in België door te brengen om inspecties te vermijden.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo