Maak kennis met ons nieuw TV-gezicht: Virginie Claes

Het is u wellicht al opgevallen: sinds kort is Virginie Claes het nieuwe gezicht van de televisieuitzendingen van Transportmedia. Samen met sidekick Christophe Stienlet zal ze de programma’s Transport & VAN.TV, Logistics.TV en Bouw.TV presenteren op Kanaal Z. 

Virginie Claes is uiteraard geen onbekende binnen de TV-wereld. Ze werd in 2006 bekroond tot Miss België en presenteerde de laatste jaren meerdere programma’s, zowel in Vlaanderen als Wallonië. Daarmee kiest Transportmedia niet enkel voor looks, maar ook voor brains: Virginie werkt immers al meer dan 10 jaar aan de unieke bachelor/master mobiliteitswetenschappen van de Universiteit Hasselt.

Verkeersveiligheid als stokpaardje
“De programma’s van Transportmedia zijn met mijn achtergrond de perfecte combinatie om wat meer girlpower te brengen in sectoren die door veel buitenstaanders gezien worden een echte mannenwereld”, zegt de Hasseltse presentatrice. “Zeker met mijn opleiding handelsingenieur achter de hand, mijn ervaring als event- en TV presentatrice en vooral mijn huidig werk aan de unieke ba/ma mobiliteitswetenschappen. Daarnaast zet de transport- en logistieke sector enorm in op innovatie, duurzaamheid en (verkeers)veiligheid in een snel veranderende maatschappij. Beeld je het voorbije ‘remote en online’ jaar maar eens in zonder transport en logistiek. Mijn belangrijkste stokpaardje is verkeersveiligheid, en daar wil ik graag samen met Transportmedia meer reportages rond uitwerken”, besluit Virginie Claes.

Powerwoman
Ook Transportmedia kijkt uit naar een verdere samenwerking. “We hebben al onze programma’s de laatste maanden in een modern jasje gestoken”, legt Televisie Director Yannick Haesevoets uit. “Zo kroop Marijn Devalck (alias Balthasar Boma) vorig jaar meermaals achter het stuur van een truck, en was hij het gezicht van onze Passion4Trucks campagne waar hij tal van chauffeurs ging ontmoeten. Met Virginie Claes hebben we opnieuw een bekend gezicht kunnen strikken. Virginie heeft een nauwe band met de transportsector en is gebeten door verkeersveiligheid en digitalisering. We hebben na Ilse De Vis dus opnieuw een powerwoman in onze uitzending! Voor ons dé perfecte match”, besluit hij.

Kijkcijfers tonen aan dat de programma’s Transport & VAN.TV, Logistics.TV en BOUW.TV, allen uitgezonden op Kanaal Z, hipper zijn dan ooit tevoren. Deze programma’s focussen zich op de nieuwste trends binnen de sectoren, zoals alternatieve aandrijvingen, veiligheid of digitalisering.

Herbekijk hier de eerste uitzending van Logistics.TV, mét Virginie Claes:

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo