LINK2LOGISTICS Management 61 (maart 2022)

Logistiek staat op keerpunt

In 2021 werd de logistieke wereld onder meer getekend door disrupties van de wereldwijde supply chains. De afhankelijkheid van de aanvoer uit Azië – en meer bepaald China – werd pijnlijk zichtbaar.
De oorzaak van de verstoring lag bij de containerrederijen. Hun afvaartenschema’s werden door de strenge covidmaatregelen in China en door de Suezperikelen van de ‘Ever Given’ wispelturig, met enorme vertragingen in de ketens als gevolg. Iedereen haastte zich om snel en veel te importeren, waardoor de zeevrachttarieven explodeerden.
De verstoringen leidden ook tot een slechtere dienstverlening en urenlange wachttijden voor de vrachtwagens op de containerterminals in de zeehavens.
Door een domino-effect zijn de gevolgen voor de logistiek van menig bedrijf niet min. Wanneer vrachtwagens te laat komen laden en lossen kan een magazijn niet optimaal werken. Een oplossing komt uit onverwachte hoek, met name de binnenvaart. ‘Multimodaal Ambassadeur’ Martine Hiel (Hutchison Ports Belgium) legt dat in een interview uit.
Vaak werd geopperd dat Europese bedrijven zich zouden wagen aan ‘reshoring’ en ‘nearshoring’ om minder afhankelijk te zijn van de import uit Azië. Daar is nog niet al te veel van te merken. Wat wel gebeurde is een herziening van de opslag. ‘Lean logistics’ en ‘just-in-time’ zijn geen heilige huisjes meer. Er wordt meer gebufferd om minder afhankelijk te zijn van de wispelturigheid in de aanvoer. Dat kwam bovenop de e-commerce die meer vierkante meters nodig heeft. Hierdoor steeg de vraag naar magazijnen enorm, terwijl de beschikbaarheid daalde, zoals u in ons dossier Real Estate kunt lezen.
Parallel wordt de logistieke markt ook gekenmerkt door de inhaalbeweging op gebied van automatisering en robotisering. Deze is in een stroomversnelling gekomen, mede door de personeelsschaarste. Ze leidde ook tot een verandering in de gevraagde werknemersprofielen.
Deze onderwerpen komen eveneens aan bod in dit
magazine.

Veel leesplezier,

Philippe Van Dooren,
Hoofdredacteur Link2Logistics Management.

Recente publicaties

Truck & Business 287 – Magabook #01 (maart 2024)

Een wit blad … Momenteel heeft u de eerste editie van een gloednieuwe Truck & Business in handen. U zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben dat het geen magazine meer is! Truck & Business is namelijk een ‘magabook’ geworden, meer bepaald een stevige brok informatie in combinatie met de creativiteit van een boek. Dit nieuwe […]

VAN Management 123 (februari-maart 2024)

Vooraf 67.549 inschrijvingen, dat was de VANoogst van 2023. Een mooi resultaat, met zo’n 20% meer inschrijvingen dan in 2022 en pal op het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar. Maar één ding mogen we niet vergeten: dat de inschrijvingen van vorig jaar voor een stuk te danken zijn aan afleveringen die de voorgaande jaren […]

TRANSPORT Management 123 (februari-maart 2024)

Soms ontbreekt er maar één persoon, en lijkt de hele sector ontvolkt Dit vers van Lamartine weerspiegelt mijn gevoel bij het plotse overlijden van onze medewerker (journalist en vertaler) Hendrik De Spiegelaere (67). Na 35 jaar professioneel te hebben samengewerkt, zonder het minste meningsverschil, kom ik de eenvoudige vaststelling dat een prachtige, trouwe, plichtsbewuste en […]

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo