Featured Video Play Icon

Nieuwe Ford Trail getest – BOUW.TV 20

Ford kondigde zopas de avontuurlijke nieuwe Transit Trail aan, die de legendarische robuustheid van de Transit aanvult met een opvallend design en verrassende capaciteiten. De Transit Trail voelt zich dan ook helemaal thuis in moeilijke werkomstandigheden zoals deze. 

De voorwielaangedreven Transit Trail wordt standaard geleverd met een nieuw mechanisch sperdifferentieel mLSD. Dit systeem stuurt het motorkoppel automatisch naar het wiel met de meeste grip, waardoor de wagen zich gemakkelijker een baan weet te vinden op ongeplaveide wegen, grindwegen en ruwe of moeilijke terreinen.

De Transit Trail is ook verkrijgbaar met een intelligente vierwielaandrijving voor een nóg betere tractie op het terrein. De technologie presteert beter dan de standaard achterwielaangedreven configuratie door naargelang de beschikbare grip tot 50 procent van het motorkoppel naar de vooras te sturen. Deze aandrijving wordt ondersteund door de bijkomende rijmodi ‘glad’ of ‘modder’. Dit kan geactiveerd worden met de Drive Mode-knop op het dashboard.

De Trail is herkenbaar aan zijn zwarte beschermlijsten rond de voorkant en de lagere achterbumper en zijpanelen. Het ‘Ford’-opschrift in het matzwarte radiatorrooster geeft het geheel een gespierde uitstraling, net zoals we ook terug zien bij de Ranger Raptor. De wagen pakt verder nog uit met 16″ lichtmetalen velgen en ‘Trail’-logo’s op de voordeuren. De Transit Custom kan ook worden uitgerust met dakrails en treeplanken die het gebruiksgemak verhogen.

Er zijn diverse koetswerkstijlen beschikbaar, waaronder een gesloten bestelwagen, bestelwagen met dubbele cabine en kombi. De maximaal toegelaten massa gaat van 3.000 tot 3.400 kilogram en biedt de keuze tussen twee wielbasissen. In het segment tot 3.500 kilo zijn er nog meer koetswerkversies en wielbassisen beschikbaar.

Elke Transit Trail wordt aangedreven door de geavanceerde 2.0 EcoBlue-dieselmotor, die naar keuze 130, 170 of 185 pk aan vermogen levert.

Naast deze Ford Transit beschikt ook de Transit Custom nu over een Trail editie. Later in 2020 komt ook nog een Active-versie voor de Transit Connect en Tourneo Connect.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo