Bijna 40 % trucks in overtreding bij Benelux-controle

Gisteren vond vonor de zevende keer een grote controle plaats op Benelux-niveau. De inspecteurs controleerden 84 vrachtwagens in de Benelux (32 in België, 36 in Nederland en 16 in Luxemburg) waarvan 31 in overtreding waren. Tijdens de inspecties werden vrachtwagens gericht gecontroleerd op fraude en manipulatie met de tachograaf, de naleving van de rij- en rusttijden, boorddocumenten en overlading. In totaal werden er 62 inbreuken vastgesteld :

  • 6 x overlading,
  • 42 x rij- en rusttijden,
  • 7x defecte tachograaf of ontbreken bestuurderskaart
  • 2x fraude (manipulatie tachograaf)
  • 2x inbreuken op het Eurovignet
  • 4x overige inbreuken (ontbreken vervoersdocument, overbelasting, overschrijding lengte / breedte…)

Aantal gecontroleerde voertuigen : 19 uit Benelux-landen, 65 uit andere landen Deze gezamenlijke controle werd gehouden in het kader van het Verdrag van Luik dat door de drie partnerlanden in oktober 2014 werd ondertekend. Dit verdrag is gericht op verdergaande samenwerking tussen de Benelux-landen op het gebied van toezicht op en handhaving van EU-regelgeving met betrekking tot wegvervoer en op een harmonisatie van de regelgeving.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo