Scania lanceert eigen open telematica platform

Scania One is een nieuw open ecosysteem, dat meerdere connected services voor de transportindustrie samenbrengt. Scania One is niet-merkgebonden en staat dus open voor diensten van derden. Scania One is geen onderdeel van het open transportplatform RIO, maar is compatibel met het cloud-gebaseerde platform van Volkswagen Truck & Bus, dat dient als basis voor RIO. De mogelijkheid bestaat dus om RIO diensten eveneens te bieden via Scania One. De volgende diensten zijn nu al toegankelijk vanaf de speciaal ontwikkelde tabletlauncher :

  • Scania Fleet Management,
  • de Condensed Fleet Performance app biedt een beknopte versie van Scania Fleet Management met de meest relevante informatie,
  • Check Before Drive biedt een merk-neutrale digitale checklist voor dagelijkse inspecties van voertuig- en trailerstatus, met tijdbesparende mogelijkheden om de waarnemingen continu te registreren als basis voor de planning van onderhoud,
  • Scania Assistance geeft chauffeurs de mogelijkheid om digitaal contact op te nemen met de pechservice van Scania en geeft de positie door voor snelle hulp op de weg en actie in de werkplaats,
  • Guide Me begeleidt chauffeurs via een interactieve tool met augmented reality-functionaliteit om zich de basisfuncties eigen te maken. Met de camera van een mobiel apparaat kunnen dashboardsymbolen worden gescand om informatie te geven in de vorm van tekst of video.

Scania zal zelf voortdurend nieuwe functies toevoegen en ook externe ontwikkelaars aanmoedigen nuttige diensten toe te voegen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo