[PRIMEUR] Nieuwe container H.Essers maakt inbraak onmogelijk

H.Essers heeft 200 ‘safeboxen’ besteld om de veiligheid en opvolging van containertransporten te optimaliseren. De technologie is niet helemaal nieuw voor het logistieke bedrijf: die wordt al jaren toegepast in trailers. Nu dus ook in containers, en dat is een wereldwijde primeur. De Genkse logistieke dienstverener werkt al jaren met een aangepaste tracking op trailers om temperatuur en veiligheid te garanderen. Nu wordt het systeem ook geïmplementeerd in containers van H.Essers. Ingebouwde detectiesensoren zorgen voor een unieke beveiliging. De containers kunnen bovendien enkel elektronisch geopend worden vanuit de hoofdzetel in Genk. Brandkast op wielen “Een controletoren volgt – zeven dagen op zeven, 24/24 uur – de tracking van de containers en trailers op. Bij de minste afwijking wordt er onmiddellijk alarm geslagen om te kijken waar het probleem zich situeert”, legt voorzitter Noël Essers uit in onderstaande video. “Wij noemen de security trailer, en nu ook de Safebox ook wel eens een ‘brandkast op wielen’. We hebben momenteel een order lopen voor de aankoop van 200 containers, waarvan de eerste 50 exemplaren intussen binnenkwamen.” “Ook de afmetingen zijn anders in vergelijking met standaard containers (een breedte van 2,48 meter en een hoogte van 2,71 meter). In combinatie met de veiligheidsdeuren achteraan en de nieuwe koelmotors spreken we hier over een unieke container die nergens anders te verkrijgen is”, besluit Noël Essers. Bekijk hier de demonstratie van de container door Noël Essers: https://youtu.be/3UjT8fZIq7s

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo