[FOTO] Zelfrijdende Volkswagen Sedric rijdt autonoom naar bestemming

Ook Volkswagen maakt nu bekend hoe het de toekomst ziet. Met de lancering van het conceptmodel ‘Sedric’ zet de Duitse autobouwer resoluut in op autonoom rijden. In combinatie met een innovatief bedieningssysteem geeft Sedric de mogelijkheid om autonome verplaatsingen te maken: met een druk op de knop komt de zelfrijdende auto aangereden om zijn passagiers comfortabel en veilig naar hun bestemming te brengen. Sedric is de eerste conceptcar van de Volkswagen-groep en het eerste voertuig van het concern dat ontworpen werd voor autonoom rijden level 5, d.w.z. waarbij geen mens meer nodig is als bestuurder. Sedric werd bedacht, getekend, ontwikkeld en gebouwd in een samenwerking tussen het Future Center Europa van de Volkswagen-groep in Potsdam en de onderzoeksafdeling van de Volkswagen-groep in Wolfsburg. Of Sedric (afkorting voor ‘self-driving car’) effectief ooit gelanceerd zal worden is niet zeker. Met het toekomstprogramma ‘Together – Strategie 2025’ lanceerde Volkswagen wel het grootste veranderingsproces uit de geschiedenis van de autobouwer. Bekijk hier enkele foto’s van Sedric: 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo