B Logistics wordt Lineas

B Logistics is na een diepgaande transformatie een van de grootste privé spooroperatoren in Europa. De firma verandert nu van naam om het juk van het verleden definitief achter zich te laten en kracht bij zijn nieuwe ambities te zetten. De nieuwe naam moest internationaal klinken en helemaal anders zijn. “Lineas symboliseert de connecties die het bedrijf bouwt tussen Europese hubs, maar ook de directe lijnen die opgezet worden met klanten en partners en tussen de collega’s, maar het gaat om meer dan een naamsverandering,” zegt  CEO Geert Pauwels. Hij noemt Lineas een van de grootste en financieel gezondste privé spooroperatoren in Europa : “In 2016 heeft Lineas voor de 7de keer op rij haar financieel resultaat verbeterd (27 Mio € EBITDA tov 15 Mio € in 2015). Bovendien bevestigen wij de groei die in 2015 voor het eerst in onze geschiedenis werd ingezet (31,5 Mio T in 2016 vs 29,4 Mio T in 2015).” Pauwels wil nu rendabel groeien in Europa, maar ook een positieve impact hebben op de modal shift : “We focusen ons vandaag op het aanbieden van zulke goede spoorproducten aan onze industriële klanten dat zij kiezen voor het spoor voor het transport van hun goederen in plaats van voor het wegvervoer. We hebben een baanbrekend end-to-end spoorconcept ontwikkeld uitgaande van de noden van de klanten, zijnde een competitieve prijs, een goed product en gemak in gebruik.” Dat de performantie van het spoor de performantie van de gebruikers verhoogt bewijst volgens Geert Pauwels het nieuwe Green Xpress Network : “Het is het meest innovatieve spoorproduct dat modal shift stimuleert. Het  basisprincipe van GXN is de bundeling van verschillende individuele wagonladingen en van containers om grote volumes over (middel)lange afstand te transporteren, zonder tussenstops. Het Green Xpress Netwerk telt vandaag 10 bestemmingen, en we maken winst op de tien lijnen. Tussen nu en 2020 plant Lineas nog zo’n 20 à 30 nieuwe verbindingen op te zetten.” Daarnaast zal Lineas haar aanbod van bloktreinen en intermodaal transport blijven verbeteren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo