Wallonië wil de technische controle op verplaatsing behouden

Tussen oktober 2012 en oktober 2015 vond er in Wallonië een pilootproject plaats voor een technische controle op verplaatsing. De evaluatie is positief en minister Maxime Prévot wil het project nu doortrekken. De onmiskenbare tijdswinst voor bedrijven kon de Waalse minister over de streep trekken, maar de maatregel zal enkel van toepassing blijven voor vrachtwagens, opleggers en autobussen. Op administratief vlak zal de Waalse regering nog definitief een besluit moeten goedkeuren ter wijziging van het koninklijk besluit van 23 december 1994 tot vaststelling van de erkenningsvoorwaarden en de regeling van de administratieve controle van de instellingen belast met de controle van de in het verkeer gebrachte voertuigen. Het besluit werd reeds in eerste lezing goedgekeurd op 30 maart ll.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo