UPS test elektrische cargofiets in autovrije straten Mechelen

UPS Belgium is vorige maand in Mechelen gestart met proeven met een nieuw type elektrisch ondersteunde cargofiets. Die wordt gebruikt om pakjes te leveren aan particulieren en bedrijven in de winkelwandelzone Bruul tijdens de uren waarin het verkeer verboden is. De winkels en horecazaken van de Bruul en in de aanpalende straten mogen na 11 uur ’s morgens niet meer bevoorraad worden. De cargofiets mag daar te allen tijde wel rijden. Zes maanden lang gaat UPS er gebruik maken van maken om buiten de ‘verboden uren’ pakjes te leveren en op te halen. De pakjes worden in het UPS-sorteerpunt van Diegem in een bestelwagen geladen, waarin ook de fiets past. Aan de stadsrand is een parkeerplaats voor UPS gereserveerd, waar de fiets uit het voertuig wordt genomen en de pakjes worden overgeladen. In de laadbak van de fiets passen 12 middelgrote pakjes. De chauffeur doet dan zijn ronde in de verkeersvrije straten.  Nadien doet hij  indien nodig een tweede ronde of laadt hij de fiets weer in om in andere delen van de stad leveringen te doen met de bestelwagen. Volgens Fernando Falcon, de nieuwe countrymanager van UPS Belgium, is het gebruik van cargofietsen in stadscentra een doeltreffend en rendabel alternatief. “Ze verminderen de vervuiling, de CO2-emissies en de files. Ze hebben ook kleinere werkingskosten”. In Leuven is UPS al een jaar geleden met een gelijkaardige test gestart. Daar wordt een elektrische driewieler gebruikt met een grotere capaciteit dan de fiets in Mechelen. “Deze test is nu al succesvol gebleken. Hij werd daarom met zes maanden verlengd”, zegt Falcon.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo