VIL ontwikkelt Logistics Sustainability Index

VIL start met een nieuw project Logistics Sustainability Index (LSI), waarin samen met 12 bedrijven een model ontwikkeld zal worden die een score geeft aan de duurzaamheidsperformantie van de logistieke activiteiten van een bedrijf. Hiermee wil VIL een stap verder gaan dan de World Logistics Performance Index, die geen duurzaamheidcriterium inhoudt. De toekomstige Logistics Sustainability Index zal criteria inhouden als energieverbruik, emissies (zowel CO2 als NOx, fijn stof…), impact op mobiliteit, geluidsoverlast, verkeersveiligheid, gebruik van grondstoffen en afvalbeleid. “Veel bedrijven hebben met het programma Lean & Green en het VIL-duurzaamheidscharter al aangetoond dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Maar duurzaamheid is veel meer dan CO2-reductie. De kracht van LSI ligt dan ook in de benchmark die bedrijven van binnenuit zal stimuleren om trajecten op te starten om hun duurzaamheid te verbeteren, zich aldus te onderscheiden of te positioneren als koploper”, aldus Eva Gezels, projectleider bij VIL. De deelnemers aan het LSI project zijn Atlas Copco Airpower, Carglass Distribution, Chep Benelux, Colruyt, FrieslandCampina Belgium, Frigologix, HAVI Logistics, Montea, MSC Belgium, Odyssey Logistics Europe, Snel Logistic Solutions en Willy Naessens Industriebouw.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo